Kışa Uygun Yemek Masası Dekorasyon Fikirleri ve Ürünler

Soğuk kış günleri kapıda! Bu hafif karanlık günlere birbirinden renkli ve şık ürünlerle biraz neşe katabilirsiniz. İçinizi açacak, evinize neşe getirecek ürünleri kullanarak yemek masalarınızı şenlendirebilirsiniz! Kışa uygun yemek masası dekorasyon ürünleri, dekorasyon önerileri ve çok daha fazlası, yazımızda!

Kış mevsiminde, yaz mevsiminden farklı olarak evde daha sıcak ve sakin bir görüntü oluşturmak gerekir. Kış için ev dekorasyonunu düzenlerken kapı süsünden yemek masasına kadar pek çok noktada değişiklik yapabilirsiniz. Sıcak ürünlerden oluşan kış dekorasyonunda temel amaç, içinizi ısıtacak ürünler ile bir ortam oluşturmaktır. Kış bahçelerinde, salonda, yemek masasında… Her yeri kışa uygun dekore ederek evinize neşe katabilirsiniz!

Sevdiklerinizle mutlu ve sıcacık sofralarda buluşmak için kış masası dekorasyonunuzu değiştirebilirsiniz. Bunun için de şunları deneyebilirsiniz:

  • İlk olarak eğer mümkünse yemek masasını evin en aydınlık yerine taşıyabilirsiniz. Böylece gün ışığından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Doğal ışık sayesinde yemek masanızda hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Daha sonra yazlık takımlarınızı kışlık tasarımlar ile değiştirebilirsiniz. Çiçekli, çok renkli tasarımları kışa uygun sıcak tonlarla değiştirip masanın havasını değiştirebilirsiniz.
  • Yemek masasına kışa uygun dekoratif ürünler ekleyebilirsiniz. Mesela hasır parçalar, mumlar, taş ürünler, sıcak tonlarda peçeteler kullanabilirsiniz.
  • Seramik ürünlerin şıklığını yemek masası dekorasyonu için kullanarak da masanızda bir farklılık oluşturabilirsiniz. Yemek takımında değişiklik yapmasanız da yan lezzetlerin sunumunda seramikleri kullanabilirsiniz.
  • Canlı ve kuru çiçekler de yemek masası dekorasyonunu farklılaştırmak için kullanabileceğiniz ürünlerdendir. Vazolarda, kaselerde ya da küçük kutularda dekoratif çiçekleri kullanabilirsiniz.


Yemek Masası Dekorasyon Fikirleri ve Ürünleri

Pastal Tonlarda Yemek Takımları

Nehir Asur 24 Parça Porselen Yemek Takımı Turuncu
Kış Mevsimine Uyum Sağlayacak Yemek Takımları, 24 Parça Porselen Yemek Takımı

Yemek takımları, bir masayı şık gösteren ürünlerin başında gelir. Herkesin önünde duran aynı model tabaklar, masada bir bütünlük oluşturur. Çok çeşitli renk ve modelde yemek takımı seti vardır. Kış mevsimine uygun olarak pastel tonlarda, içinizi açacak renklerde yemek takımlarını tercih edebilirsiniz. Böylece karanlık kış akşamlarında bile yemek yerken içiniz açılır. Ayrıca farklı renklerde, farklı tarzlarda ürünleri de uyumlu şekilde bir araya getirebilirsiniz. Örneğin yumuşak renklerdeki kaseleri düz renklerdeki tabaklar ile bir arada kullanabilirsiniz. Bu sayede de keyifli sofralar hazırlayabilirsiniz.

Kuru Çiçekler

Yemek Masası Dekorasyon Ürünleri
Yemek Masası Dekorasyon Fikirleri, Naturel Box Mor Lavanta Kuru Çiçek Buketi

Çiçekler her zaman evi güzelleştiren, herkesi mutlu eden ürünlerdendir. Kış için hazırladığınız yemek masalarında da dekoratif vazo ve kaseler ile çiçekleri buluşturabilirsiniz. Masaya son dokunuşu yapmanızı sağlayacak vazolar, kaseler ve çiçekler ile yemek masasını güzelleştirebilirsiniz. Bu vazo ve kaseleri ayrıca dekorasyon ürünü olarak da kullanabilirsiniz. Kuru lavanta, okaliptüs ve kokina gibi çiçekleri kış masası için tercih edebilirsiniz. Kuru çiçekler, taze çiçek bakmayı sevmeyenler ya da canlı çiçek bakamayanlar için ideal ürünlerdendir. Ama ayrıca canlı çiçekleri de yemek masasında kullanabilirsiniz. Sadece yemek masası dekorasyonunda değil; banyoda, salonda ya da mutfakta da çiçekleri kullanabilirsiniz.

Odun Ateşi Şömine Efektli Dekoratif Lamba

Yemek Masası Dekorasyon Önerileri
Yemek Masası Dekorasyon Önerileri, Dekoratif Şömine Lamba

Evinizi kışa hazırlamanın yollarından biri sıcak tonlu ürünler kullanmaktır demiştik. Dekoratif lambalar da bu sıcak tonu yakalamanızı sağlayacak ürünlerden biridir. Şömineler, kış mevsimini romantik bir hale getirir. Şöminesi olmayanlar için de şömine tarzında lamba çeşitleri vardır. BU tarz lambaları yemek masasında, yemek odasında ya da salonda kullanarak ortama renk katabilirsiniz. Pilleri takılınca ortamda şömine hissi yaratan bu ürünü sevdikleriniz için de tercih edebilirsiniz.

Hasır Detaylı Ürünler

Hasır Amerikan Servis Supla Örme Bambu Kaliteli
Yemek Masası Dekorasyonu Nasıl Olur? Hasır Amerikan Servis Supla Örme Bambu Kaliteli

Hasır ürünler de yemek masaların en çok yakışan ürünlerdendir. Ayrıca hasır ürünlerin yemek masalarına şıklık ve güzellik kattıkları da bilinir. Hem aksesuarlarda hem de masada kullandığınız ürünlerde hasırı tercih edebilirsiniz. Böylece yemek takımlarını hasırlar ile tamamlayarak sofrayı yenilemiş olursunuz. Tabii yalnızca kış yemek sofralarında değil, her mevsimde hasır ürünleri kullanabilirsiniz. Bardak altlığı, servis altlığı, nihale olarak hasırları tercih edebilirsiniz.

Loş Işıklandırmalara

Yemek Masası Dekorasyon
Yemek Masası için Uygun Dekorasyonlar, Renkli Silindir Mum

Danimarkalıların mutluluk sırlarını içeren Hygge kitabında, evdeki ışığın öneminden de bahsediliyor. Işık ve mumlar evde hoş bir ortam oluşturmanızı, evin ortamını sıcaklaştırmanızı sağlar. Dilerseniz yemek masasında dilerseniz dekorasyon ürünü olarak mumları kullanabilirsiniz. Işıklar hem romantik bir ortam oluşturmanızı sağlar hem de ortamı aydınlatır. Balmumutealight mum ya da diğer mumları tercih edebilirsiniz. Ayrıca şamdanları da kullanarak masayı güzelleştirebilirsiniz.